About kolmen viikon tauon jälkeen taas maneesilla taas tokoilemassa. Ensin näytti siltä, että reenit olisikin peruttu, sillä vielä viisi minuuttia ennen vuoron alkua ketään ei näkynyt eikä kuulunut. Meinattiin jo ajaa kotiin takaisin, mutta onneksi ei sentään ehditty. Tuo kolmen viikon tauko oli tuonut uskomatonta puhtia Hillaan ja reeneistä jäi niin hyvä mieli kuin vain voi!

Ekaksi otettiin paikkamakuuta. Hilla tuli hyvin perusasentoon (tosin vielä tarvii sen apuaskeleen) ja meni namin perässä maahan. Se pysyi vielä maassa hyvin siihen asti, kun käännyin itse ja olin menossa sen eteen kyykkyyn. Hilla nousi, meni namin perässä maahan, nousi ja meni nami jälleen namin perässä maahan.  Olin itse lähes koko ajan kyykyssä ja palkkailin tiheästi. Lupun lähestyessä nousin seisomaan ja otin yhden askeleen taaksepäin. Hilla pysyi hienosti. "Palaa koiran luokse" -kehotuksen jälkeen Hilla pysyi edelleen nätisti maassa ja nousi terävästi sivulle istumaan namin ansiosta.

Sitten seuraamista. Otin tässä vaiheessa Hillan irti, sillä sillä ei ollut tänään aikomustakaan kiinnittää muihin huomiota saatika sitten karata. Merja käskytti seuraamisen ja se oli minusta vähintään sellainen "keskipitkä". Hilla lähti upeasti mukaan "mennään" -kehotuksella ja piti upeasti kontkatia ensimmäiseen käännökseen asti. Kulmissa oli vähän haahuilua ja koira jäi vähän, mutta tuli heti takaisin "mennään" -kehotuksella. Lopputuloksena Hilla seurasi aivan mahtavasti, mutta mulla on vielä petrattavaa omassa kävelyssäni. Koira olisi käänöksien viilauksella valmis kisoihin, mutta mun pitää opetella kävelemään :D

Kotona olimme harjoitelleet jonkin verran liikkeestä maahanmenoa ja Merja ehdotti, josko ottaisimme liikkeestä seisomista. Edelleenkään Hilla ei osaa seistä käskystä, mutta seisoo huokuttimen avulla, johon yritän tässä pikkuhiljaa yhdistää käskyä "seiso". Líikkeestä seisomisessa käytän kuitenkin käskyä "seis". Seurautin vaan Hillaa ja pysähdyin vieden samalla namin Hillan nokan eteen ja sanoin "seis". Hilla pysähtyi napakasti ja seisoa, vaikka siirsin toista jalkaani. Kaipaa vielä paljon reenaamista.

Lopuksi tokohyppyä. Kasasimme esteen joistakin hevosten esteistä, mutta ihan mielenkiintoisen näköinen se oli kuitenkin. Toiselle puolelle pantiin targetti ja vietiin koiran kanssa sinne nameja. Sitten esteen toiselle puolelle ja Hilla perusasentoon. Neiti odotti tosi ihanasti, piti aivan mahtavasti kontaktia. Tein käsimerkin ja sanoin "hyppy". Ja Hilla hyppäsi reippaasti syömään namuset. Selvästi näki, että tää on tuttu juttu. Toisella kerralla sanoin vain "hyppy" ja Hilla teki samanlaisen hienon hypyn. Ei voisi tuon paremmin mennä. ehkä vois keväällä kattella vaikka jotain möllitokoja, jos me nyt aletaan ihan kunnolla reenaamaan kotonakin o.O ?